woensdag 2 juli 2008

Golden Gate Bridge en Co

Vandaag hebben we een MUNI-Dagpas genomen. Vrij rondtoeren met bus en tram. Op deze manier kunnen we een groter deel van San Francisco verkennen.
Onze eerste halte is de GOLDEN GATE BRIDGE.
Zoals meestal is deze brug gehuld in een wolk van mist. Het is ook verdomd fris vandaag, mijn fleece en sjaal komen meer dan van pas. We wandelen ook een groot deel op de brug. Het is hier een drukte van jewelste. Je moet opletten dat de fietsers je de benen niet van onder je lijf rijden.


De kabels waar deze brug aan hangt hebben een diameter van 92,4cm. Ze zijn samengesteld uit ongeveer 27500 individuele kabels.

PAINTED LADIES
San Francisco ademt de sfeer uit van een gezellige stad. Met de vele Victoriaanse huizen is het een plezier om hier rond te rijden. Achter elke hoek van de straat wacht er wel weer een verrassing.
De bekendste gevels zijn deze "Painted Ladies" aan Alamo Square


CABLE CAR
De vele heuvels van San Francisco kunnen enkel door een "Cable Car" beklommen worden. Deze trams trekken zich omhoog aan kabels in een sleuf in de grond. Deze historische tram toert hier nog steeds rond. Hiermee rijden lijkt me geen gemakkelijke opdracht. (We hebben een leerling bezig gezien... en er kwam niet veel beweging in ;o))
Deze tram wordt niet bestuurd met een stuur maar met een aantal hendels die vooruit en achteruit getrokken worden. Grote bewondering heb ik voor de "Cable Car" bestuurder: wel 1000 ogen moet hij hebben. Hij moet zowel het verkeer in de gaten houden, als de dolle toeristen die uit zijn tram puilen en er geen erg in hebben dat hun armen er elk moment afgezoefd kunnen worden door een tegenligger. Ook roept hij bij elke stop waar we zijn en verwittigd ons vriendelijk van een bocht naar links of naar rechts of een steile helling naar beneden ... en gelukkig maar... want als je aan de buitenkant hangt, dan heb je soms het gevoel alsof je op een rollercoaster zit... maar dan zonder de "safety-bar"


We hebben deze dag afgesloten met nogmaals een lekkere seafood wandeling op Fisherman's Warf".

Geen opmerkingen: